O MENI2019-11-26T06:06:13+00:00

O meni

Prof. dr. Drago Dolinar, dr. med., specialist ortoped

Rodil sem se leta 1966 v Ljubljani. Študij medicine sem končal na Medicinski fakulteti v Ljubljani leta 1993. Specialistični izpit iz ortopedije sem opravil leta 1999. Pred tem sem zaključil znanstveni magisterij z naslovom: »Aseptična nekroza glavice stegnenice pri odraslih«. Redno sem zaposlen na Ortopedski kliniki v Ljubljani.

Leta 2004 sem pridobil naziv doktorja znanosti, potem ko sem uspešno zagovarjal doktorsko delo z naslovom: »Napovedna vrednost kolčnega sklepnega tlaka pri operativnem zdravljenju aseptične nekroze stegnenične glavice«. Od leta 2008 sem  zaposlen kot asistent na Katedri za ortopedijo, leta 2009 sem bil izvoljen v naziv docenta, leta 2019 pa v naziv izrednega profesorja za področje Ortopedija.

Klinično se ukvarjam z ortopedsko problematiko odraslih, pretežno z vgradnjo kolčnih in kolenskih endoprotez zaradi obrabnih sprememb. Specializiran sem za opravljanje minimalno invazivnih operativnih metod in reševanje zahtevnejših primerov na tem področju ortopedske kirurgije.

Strokovno sem se dodatno izobraževal v več priznanih ortopedskih centrih po svetu, med drugimi v Kanadi v okviru Anica Bitenc Travelling Fellowship, pod okriljem kanadskega ortopedskega združenja, v Baslu v Švici pri priznanem ortopedu prof. Ochsnerju, na Endokliniki v Hamburgu v Nemčiji. Leta 2017 sem bil 3 mesece v Berlinu kot gostujoči profesor in svetovalec za področje ortopedije na Charité University Medical centre Berlin.

S strokovnimi referati ortopedske problematike odraslih aktivno sodelujem na domačih in mednarodnih konferencah. Vključen sem v domače in mednarodne raziskovalne projekte s področja ortopedije in sem vodja terciarnih raziskovalnih projektov Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana. Sem mentor specializantom, mentor na dodiplomskem in podiplomskem izobraževanju študentom medicine na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani in Medicinski fakulteti Univerze v Mariboru. Moja bibliografija je dosegljiva na COBISS-SICRIS.

Aktivno sodelujem v mednarodnih strokovnih združenjih s področja ortopedije in sem član EFFORT (European foundations of Orthopaedics and Traumatolog), EHS (European Hip Association), EBJIS (European Bone & Joint Infection Society) in SOA (Slovenian Orthopaedic Association). Sem pobudnik in organizator simpozija o Biomaterialih v okviru vsakoletne mednarodne konference o materialih in tehnologijah, ICMT v Portorožu. Aktivno sodelujem tudi v Zdravniški zbornici Slovenije, sem član nadzorne komisije in namestnik nacionalnega koordinatorja za specializacijo iz ortopedije.

Specializiran sem za reševanje najzahtevnejših primerov na področju ortopedske kirurgije:

 • Opravljam  najzahtevnejše operacije in ponujam najnovejše informacije o:
  • operaciji kolena in vstavitvi kolenske endoproteze,
  • operaciji kolka in vstavitvi kolčne endoproteze,
  • operacijah pri obrabah, boleznih in deformacijah drugih sklepov in mehkih tkiv
  • gibalnega sistema operacijah diskus hernije ledvene hrbtenice.
 • Nudim protibolečinske in protivnetne blokade sklepov.
 • Podajam mnenje za invalidske komisije, izvedensko mnenje za postopke pred sodišči in na zavarovalnicah.
 • Svetujem in predlagam  napotitve na operacije, ki jih opravljam na koncesijo ali samoplačniško.

Kontaktirajte nas

Za vsa dodatna vprašanja smo vam na razpolago.

KONTAKT

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.
Preberi več